Het eerste - vv Hooglanderveen

De Meer - Hooglanderveen 1-4 (1-3)

Hooglanderveen pakt de draad van voor Sporting weer op. Ondanks een aantal blessures kon Karel een representatief team op de been brengen. Achterin had Freddy Botterblom het lastig tegen de grote spits, maar was de baas in en rondom het strafschopgebied. Ook Jelmar van Dijk, die de afwezige Tim van Iddekinge verving was goed op dreef in de linkerzone en beloonde zijn sterke spel nog bijna met een doelpunt. Tim Langelaar verving de geschorste Laslo Duister met ferve. Tim besliste de wedstrijd uiteindelijk in de laatste minuut en bepaalde de eindstand op 1-4.

Tussendoor gebeurde er genoeg op het slecht bespeelbare veld. Allereerste een geweldig doelpunt van Roy Tomassen die met zijn linker de bal in het kruis schoot. De 0-2 kwam na een lange bal op Danny de Graaf van Mark Gijtenbeek, die zijn tegenspeler te slim af was. Met een lichte schouderduw zette hij de speler opzij en kon in de korte hoek afronden. De Meer deed vlak hierna iets terug in de vorm van een penalty. Zwaar gegeven, na een valpartij van de spits na een duel om de bal met Freek Tomassen, maar toch de 1-2. Mike die verder een goede wedstrijd keepte was kansloos. Vlak voor rust maakte Roy uit eveneens een penal de 1-3 nadat Danny ten val was gebracht door de keeper in het strafschopgebied.

In de 2e helft kon De Meer niet veel meer. Veel blessures waardoor het team zelfs met 10 man de laatste minuten moest uitspelen. Karel nam geen risico meer, wisselde Thijs Hildebrand nog in voor Brian Schimmel. Hooglanderveen kreeg nog wel een paar kansjes maar was tevreden met de slottreffer en de 3 punten. Het slot van de competitie komt nu snel in zicht. Komende zaterdag nog een inhaalwedstrijd uit tegen Aurora, daarna volgen nog 6 finalerondes.